• Administrator

Пловдив очаква Nightwish

Тук може да научите новини за концерти,рок и метъл банди
Post Reply
User avatar
Scorpions ROCKER
Администратор
Администратор
Posts: 1628
Joined: Fri Oct 14, 2016 10:40 am
Location: Крумовград
    Windows 7 Chrome
Gender:
Zodiac: Taurus
Contact:
Bulgaria

Пловдив очаква Nightwish

Post by Scorpions ROCKER » Wed Oct 04, 2017 5:19 pm

You must be registered to view this Link
Вече може да гласувате за нашият сайт на You must be registered to view this Link линк You must be registered to view this Link така помагата с развитието както на нас така и на рок и метъл културата !
Image
Откривателят на бандата Пламен Димов прогнозира, че метъл групата ще доведе 50 000 фенове от България и региона
Световноизвестната метъл банда Nightwish да свири в Пловдив през 2019 г. Това обсъдиха на среща в Дома на културата зам.-кметът Александър Държиков и създателят на групата Пламен Димов. Двамата коментираха какви са възможностите Туомас, Марко, Флоор, Емпу и Кай да изпълнят най-големите си хитове в годината, когато градът ще бъде Европейска столица на културата.

През 2016 г. Nightwish свириха в София и напълниха зала Арена Армеец. Имаше 16 000 фенове. Концертът им се превърна в огромно музикално събитие. Не знам дали между България и Финландия е имало такава мащабна среща на културите, разказа Пламен Димов. Той прогнозира, че евентуално гостуване на групата ще доведе в Пловдив фенове от целия регион.

Поддържам част от сайтовете на групата и изчислих, че около 300 000 фенове на Nightwish в държавите около България следят публикациите за тях. Прогнозирам, че ако наистина стане един летен концерт на летище или на някакво друго открито голямо пространство, могат да дойдат между 30 и 50 000 фенове. Те могат да останат един уикенд в града. Това ще е помощ и за местния бизнес, каза Пламен Димов.

Пловдивският музикант, открил за голямата сцена Туомас Холопайнен и Таря Турунен, се надява Nightwish да свирят под тепетата, за да се убедят, че разказите на учителя им не са приказка.

Много съм им говорил за Пловдив и те знаят много за града. Щастливи са и че българската публика ги прие много радушно още по време на първия им концерт у нас, разказа Димов. Той подсказа, че макар да не е мениджър на Nightwish, думата му се чува и гостуването на световноизвестната метъл банда не е невъзможно.

Реакцията на зам.-кмета бе положителна и се надявам, че феновете ще имат шанса да ги чуят наживо. Водехме разговори и по-конкретно какво може да се случи, каза още пловдивският музикант, който от години живее и работи във Финландия.Очаквайте интервю с Пламен Димов утре
Post Reply

Return to “Новини”