Припомняме си: Когато Metallica свириха пред 1.6 милиона души в Москва

Тук може да научите новини за концерти,рок и метъл банди
Публикувай отговор Предишна темаСледваща тема
Аватар
Scorpions. [ ЕКИП ]
Администратор
Администратор
Мнения: 3322
Регистриран на: Пет Окт 14, 2016 1:40 pm
Местоположение: Крумовград
x 24
x 23
    Windows 7 Firefox
Реферали: 12
Mood:
Gender:
Зодии:
Обратна връзка:

Припомняме си: Когато Metallica свириха пред 1.6 милиона души в Москва

Мнение от Scorpions. [ ЕКИП ] »

Изображение
През 1991 година Metallica осъществиха едно от най-впечатляващите участия на живо в историята.

През 1991 година се случва нещо, което никога до този момент не се е случвало в историята на Съветския съюз. Макар и врагове на Америка, дълго време намиращи се в състояние на „студена война“ с тях, съветите решават да станат домакини на рок и метъл фестивала Monsters of Rock. Арена на събитието е летището в Тушино, намиращо се в близост до столицата Москва. Политическите вражди са забравени, поне за кратък период от време, а някои от най-добрите банди в света получават възможността да свирят пред руските фенове.

Изданието за твърда Kerrang! ни припомня, че голямото име на фестивала в онзи момент е Metallica. Не че популярността на групата някога е намалявала, но спокойно можем да кажем, че по това време Metallica се намират в пика на своята световна слава. Изчислено е, че около 1.6 милиона души се стичат на летището в Тушино, за да чуят на живо едни от боговете на метъла. Събитието определено е историческо, имайки предвид политическото напрежение между Изтока и Запада.

Вижте само за какво става въпрос:

Ето какво припомнят от Kerrang! относно този знаменит концерт: „Тълпата е изпълнена с военни в цивилно облекло, докато хеликоптери прелитат над главите на хората. Изглежда така, сякаш цялата страна гледа, едновременно с ентусиазъм и предпазливост, как най-голямата метъл банда в света свири песни за смъртта, злото и въставането срещу властта.“

В сферата на чувството за хумор, изданието пита – дали пък по този начин Metallica не са допринесли за разпадането на Съветския съюз?

Определено обаче концертът в Тушино е впечатляващ по две основни причини. Първо, заради своите мащаби. Да свириш пред толкова много хора определено е нещо, което няма как да се забрави. И второ, поради самия факт, че най-популярната американска банда в света изнася шоу в сърцето на най-големия политически противник на САЩ. Е, не ви ли се иска да сте били там в онзи момент?
0 x


Изображение

Слушайте радио Z-rock без да кликате във излишни сайтове !


Публикувай отговор Предишна темаСледваща тема

Обратно към “Новини”