ДАНИЕЛА ВИСОЦКАЯ, ЕДНО ГОТИК МОМИЧЕ, ЧИЯТО МИСИЯ Е ДА СЪБУДИ ИЗОСТАВЕНИТЕ МЕСТА НА БЪЛГАРИЯ

Тук ще водим дебати,дискусии и разни др разговори за каквото си скимне.
Аватар
Scorpions [ ЕКИП ]
Администратор
Администратор
Мнения: 5231
Регистриран на: Пет Окт 14, 2016 1:40 pm
    Windows 7 Firefox
Реферали: 12
Has thanked: 110 times
Been thanked: 69 times
Обратна връзка:
Мар 2019 22 11:41

ДАНИЕЛА ВИСОЦКАЯ, ЕДНО ГОТИК МОМИЧЕ, ЧИЯТО МИСИЯ Е ДА СЪБУДИ ИЗОСТАВЕНИТЕ МЕСТА НА БЪЛГАРИЯ

Мнение от Scorpions [ ЕКИП ]

Интервю на Симеон Костов
Изображение
снимки:Георги Велев и Нели Симова

– Ще те помолим да се представиш за нашите читатели?

– Здравейте! Първо искам да ви благодаря за интервюто и интереса, който проявихте. Много се радвам, че и в нашата прекрасна държава има хора, които се интересуват от подобен тип влечения като готик културата. Аз съм Даниела Висоцкая, занимавам се изцяло с готик мода и фотография.

– Как се появи интересът ти към готик културата?

– Като част от младото поколение съм доста повлияна от музиката, говорим за метъл, рок и симфоник метъл. От дете винаги съм се чувствала различна и някак си не на място в едно нормално за хората общество. Всички знаем, че всеки един млад и разумен човек тръгва да търси пътя си и пробва различни неща. Имах късмета да открия своя естествен хабитат почти веднага. Интересът възникна покрай музиката, приятелите както и книгите. Готиката не е само стил на обличане, тя е и начин на мислене, в нея има много екзистенциализъм, който много ме привлече.
Изображение

– Какво всъщност представлява готик култура? Задаваме въпроса, тъй като много хора си правят погрешни изводи за нея.

– Готиката е индивидуализъм, екзистенциализъм.
За мен готиката е много философски обвързана със субективността на човека, неговите потребности и битие. Тя е повече от начин на обличане, движение или влияние. В обществото са насадени разни клишета и неправилни разбирания за този стил. Може би мрачността, която носи този стил донякъде допринася за клишетата. Все пак този стил не всеки може да го разбере и е по-лесно човек да се отдаде на стереотипите, защото вътрешно в нас всеки иска да бъде като другия, за да се впише в обществото. Някъде бях чела, че всички готици са пратеници на сатаната и т.н .Бих казала, че това изобщо не е вярно. Аз лично съм православна и познавам много вярващи готици и доста атеисти също така. Има от всичко в това суб-културно общество. Не е нужно да си пратеник на сатаната, за да си облечен в черно. Също така бях дочула, че готик хората са доста мрачни и депресирани лично стил Това също е едно от неверните убеждения.Това са хора, които са много слънчеви по душа и смея да твърдя ,че всеки един от нас се вълнува от екзистенциални теми. Като мироглед сме настроени философски и определено гледаме различно на нещата с дълбок ум. Мрачността на стила е повлияна от „Бунта на душата,“ от неверните убеждения в обществото, от рамките и нормите, отхвърляне, нетолерантност и предразсъдъци.

-Можем ли да говорим за истинско готик общество у нас?

Изображение
– Разбира се има много готик подържници на обществото у нас.Все пак не можем да се сравняваме с готик общества като в Германия и държави по Скандинавието.

– Готик течението у нас влияние ли е, истинско движение ли е или е по-скоро бизнес?

– В никакъв случай не можем да говорим за бизнес. Лично аз бих го определила като влияние, според мен не е станало толкова масов, за да бъде движение.

– Какво е да си модел на готик атрибути?

– Това е нещо, което ми доставя голямо удоволствие, подчертава моята индивидуалност, характер и стил. При мен лично винаги има голяма тръпка когато подготвям нова фото сесия и представям нови дрехи,обувки и т.н. Когато едно нещо ти харесва и обичаш да го правиш, ти влагаш цялата си душа в него и даваш всичко от себе си, за да се покажеш в мечтаната светлина.

– Какво е бъдещето на един готик модел у нас?

– Доста сложен въпрос. Като цяло готиката у нас не е толкова силно развита, за жалост масовите убеждения, с която обливат обществото всеки ден силно, притиска различните хора от страна на популярност и развитие. Обществото ни е силно ограничено и в този ред на мислене, не можем да говорим за популяризиране и бизнес, по простата причина, че това не се харесва от младото поколение, не се търси. По-скоро мащабите на популярност не са толкова високи, както на един модел на бельо, например.

– Имаш ли модели за пример?

– Има много световно известни готик моделки, които харесвам , но аз винаги съм гледала да изпъквам със собствена индивидуалност, а не да подражавам на някого. Винаги съм залагала на собствена особеност, отличителност. Именно разновидностите на готиката дават самостоятелност и право на избор.

– Как приемаш конкурсите за готик модели у нас?

– Много се радвам че се правят пободен тип конкурси, има нужда от тях определено!

– . Какво е всъщност да си готик момиче?

– За жалост понякога е доста трудно, но имам честа в момента да бъда заобиколена с хора, които ме подкрепят и срещам доста такива, за което съм изключително благодарна. Няма нищо по-хубаво от това да бъдеш подкрепен от близки и приятели, както от обкръжението, така и от непознати хора. Честно казано, готиката никога не ми е пречела за нещо, поне до този момент и се надявам и в бъдеще да е така. Беше доста по трудно в ранните ми години, около 15-16, да бъда готик, когато тепърва се сформират вкусовете и тепърва се подбират приятелите. Както се изказах и по горе в интервюто, не можех да се впиша в нормална компания, просто нямахме общи интереси. Като всеки един нормален човек, аз също съм имала много трудни моменти и периоди, но хубавото на всичко това е, че това те изгражда личностно, духовно прави те по-силен. Дава ти мироглед философски и много по-зрял. Съветът ми към хора, които тепърва търсят себе си, тепърва искат да се изразяват като личности е да не се отказват, да търсят себе си. Някъде там и за всеки има място, което то рай. Ако се чувствате различен, не се поддавайте на масовите стереотипи само и само,за да се харесате на приятелите ви или съучениците ви.

– Разкажи ни за новия си проект?

– Реших да стартирам проект „Събуждане на изоставените места в България“, в който ще участват редица фотографи с интерес към готиката. Проектът цели да представи разрухата и занемаряването на красиви сгради в България , чиято цел е да подтикнем институциите към отговорна работа.

– Какво ще посъветваш по-малките, които искат да се изявяват като готик модели?

-Да се фокусират върху себе си . Да не се поддават на нормите и предразсъдъците на обществото. Да заложат на своята индивидуалност, характер и вдъхновението никога да не ги напуска !

Изображение

Слушайте радио Z-rock без да кликате във излишни сайтове !

{% if S_GROUP_5 or S_GROUP_78 or S_GROUP_4 or S_GROUP_8 or S_GROUP_74 or S_GROUP_81 %} {% else %} {% endif %}

Обратно към “Дискусии”