Какво е косплей?

Това е специален раздел,в който само определена група може да види какво има в него,а ако иска някой да види какво има в него,това става само чрез дарение.
Аватар
Isakuscosplay
Напреднал
Напреднал
Мнения: 1
Регистриран на: Пет Юли 17, 2020 10:16 pm
    Linux Chrome
Юли 2020 17 23:27

Какво е косплей?

Мнение от Isakuscosplay

Здравейте, в тази тема ще обясня какво всъщност е косплея и всичко друго покрай него.
Косплей е дума създадена от комбинация от двете думи costume и play в превод игра на костюми.
Какво представлява точно?
Е сега ще ви обясня. Косплея всъщнос представлява пълно превълплъщение на дадения герой. Като започнем от изработката на костюма, стигнем до оръжието, гримът, очите и най накрая стилизирането на перука. Косплея завършва с представяне на сцената облечен в костюма и гледаш максимялно да се държиш и да заприличаш на него с тноите лични форми на лицето и с научените с времето умения за гримиране.
Това в България вече от бая години съществува, като хоби и постепенно се развива и превръща в бизнес. За мен лично това има бъдеще на пазара в нашата държава. Стига просто човек да има амбиция, търпение, вяра и надежда. Разбира се и положения труд е важен. За развиването на това хоби.
Всяка година има поне по 7 или 8 събития. С изключение на тая година поради така нареченото "извънредно положение" A. K. A COVID-19 тази година има голям шанс събитияха или да станат от 7/8 на 2 или от 7/8 на 1 или изобщо да няма такива. Лично аз като косплейър. Смятам че докато това положение не мине е по добре да няма събития тая година за сигурността на всички не само на участниците, но и на самите организатори и чуждестранно и българско жури. Също така поради лични причини от моя страна към организаторите на събитията които съществуват в България и проблемите между нас аз не ще участвам на техните събития ничия година. Затова реших след време да участвам в Кипър и в Румъния и на други места с надеждата аз като косплейър да се развия и прогресирам и да достигна моята мечта. А тя е "да стана професонален косплейър." Към тази мечта се включи нова мечта. "Да стана първата българска косплейърка, която ще може да дава квалификация на българи". Това е всичко за този пост надьвам се да ви у харесало и да ви е интересно и приятно.

До скоро.

Isakuscosplay

{% if S_GROUP_5 or S_GROUP_78 or S_GROUP_4 or S_GROUP_8 or S_GROUP_74 or S_GROUP_81 %} {% else %} {% endif %}

Обратно към “Специален раздел”